Ons verhaal
ADVENTURE
HET VUUR VAN DE ONTDEKKINGSREIZIGER
Als het bestaat, moeten we het overwinnen.
Het vuur van de ontdekkingsreiziger brandt in iedere Triumph-rijder. Legendarische avonturen en de spanning van wat er achter de volgende bocht ligt, want misschien is dat wel zo'n onvergetelijk beeld dat zich voor altijd in je geheugen brandt.
Sommigen banen hun eigen pad. Dat zijn de mannen en vrouwen die 's morgens opstaan met het doel om één kilometer verder te rijden dan de laatste rijder voor hen.
Iedere grote ontdekkingsreiziger verlangt naar het onbekende, de innerlijke vreugde van de eerste te zijn die het verst is gegaan, waar niemand anders ooit tevoren is geweest. Hoger, verder en dieper het onbekende in, om triomfantelijk terug te keren... een pionier.
Het kan betekenen dat je schroeven op je banden zet om sneeuw en ijs te overwinnen, het eindeloze ravijn vlak naast het pad negeert en gas geeft over modderpaden waar zelfs nauwelijks gravel te vinden is. Hoe groter de uitdaging, hoe meer lol.
TED SIMON
PAN-AFRICA RALLY
Triumph’s zoektocht naar avontuur en ontdekkingen gaat door tot op de dag van vandaag. De Tiger Tramontana, een prototype van de het nieuwe topmodel van de Tiger 800 XCA, vormt een nieuwe generatie in deze legendarische stamboom. Bij zijn eerste deelname aan de slopende PanAfrica Rally in 2017 behaalde deze een zwaar bevochten tweede plaats in de uiterst concurrerende Maxi-klasse, een belofte voor de Tiger Rally-avonturen die nog zullen volgen.
Het waren de broers Felipe en David Lopez, Triumph’s testrijders, die als eersten de strijd aangingen in de endurance-race in de Marokkaanse woestijn op een Tramontana, een ontwikkelmodel van de Tiger 800 XCA dat was uitgerust met de Tiger Triple-motor van de nieuwe generatie. De motor – en zijn berijder – namen het op tegen ervaren Dakar Rally-deelnemers om de eerste podiumplaats voor de Tiger te behalen en opnieuw zijn toonaangevende offroad-capaciteiten te laten zien.
RHYS LAWREY
RHYS LAWREY
In het jaar 2014 bevond Rhys Lawrey zich tussen twee banen en zocht hij een uitdaging. Dus met zijn 22 jaar sprong hij op Tigger, zijn Tiger 800 XC, en begon aan een reis van 14 maanden die 90.000 km en 71 landen zou omvatten.
Hij begon bij het Ace Cafe in Londen en stak vandaar Europa en Azië over, waarna hij omlaag zakte naar Australië en via het Amerikaanse continent terugkeerde. Hij kwam ouder en wijzer terug met twee wereldrecords op zak: voor de jongste mens die de wereld rond was gereden en voor de meeste hoofdsteden die achter elkaar op een motorfiets waren bezocht.
Hij ploegde door woestijnen, bergen en oerwouden, vierde onderweg twee keer zijn verjaardag, en Tigger had niet meer dan standaardonderhoud nodig tijdens de reis.
Image Source: Rhys Lawery
Lea Rieck
In mei 2016 besloot Lea Rieck dat ze het zat was toen ze in de plaatselijke supermarkt stond te dubben welk blik vlees ze moest kopen. Binnen enkele weken had ze haar baan opgezegd en begon ze aan een wereldreis op Cleo, haar Tiger 800 XCA.
Tijdens haar reis reed ze over land van Duitsland naar Rusland, China en Zuid-Azië, vervolgens naar Australië en daarna omhoog via Zuid-America en de VS naar Canada. De Duitse keerde eind 2017 terug en zei dat ze tot haar verrassing vriendelijker was geworden dankzij haar ervaringen tijdens haar tocht door het westen.
Image Source: Lea Rieck
Het laatste deel van de reis, de terugkeer via de hoofdsteden van West-Europa met 'een frisse blik', bracht ook een nieuw inzicht: “Ik realiseerde me dat je niet per se duizenden kilometers hoeft te rijden om een avontuur te beleven.”
Image Source: Lea Rieck