Skip to main content

Een gesprek met Sonia Ordás, Triumph-enthousiasteling 

Triumph Motorcycle ridden by @soniaordas
Epic Adventures Triumph Motorcycles 20th aug 2024

Sonia Ordás is een Triumph-medewerker, een dynamische content creator en een gepassioneerd motorrijder. Sonia's liefde voor avonturen op twee wielen kent geen grenzen.

Door haar levendige aanwezigheid op social media (@soniaordas) nodigt ze volgers uit in haar wereld van opwindende avonturen; van schilderachtige ritten op haar Triumph Scrambler 900 tot adrenalineverhogende dagen op het circuit en Enduro-uitstapjes. Ze vertelt ons haar inzichten en ervaringen om haar beter te leren kennen. 

 

Triumph Motorcycle ridden by @soniaordas

 

Wat heeft je geïnspireerd om te gaan motorrijden?

"Dit is best een grappige vraag, want meestal hebben mensen iemand in hun omgeving die hen inspireert om te rijden, zoals hun vader, moeder of een broer of zus...

 In mijn geval was er niemand in de buurt met een motorfiets. Maar mijn favoriete muziekstijl is rock en ik denk dat de wereld van motorfietsen altijd nauw verbonden is geweest met de geest van rock, dus nadat ik zoveel coole mensen had gezien die plezier hadden op motoren, besloot ik het ook eens te proberen.

Wat ik zeker weet, is dat het gevoel van vrijheid dat ik had toen ik voor het eerst op mijn 125 cc reed, duidelijk maakte dat ik de rest van mijn leven wilde blijven motorrijden."

 

Op welke Triumph-modellen heb je gereden, wat is je favoriet en waarom?

"Gelukkig kan ik zeggen dat ik alle Triumph-modellen van de afgelopen 4 jaar heb geprobeerd!

Het is moeilijk om er maar één uit te kiezen, want ik vind ze allemaal geweldig. Mijn favoriete motorstijl is de Modern Classics, ik heb een Scrambler 900 waar ik verliefd op ben. Maar als ik een compagnon voor hem moest kiezen in de garage, denk ik dat ik voor de Speed Triple 1200 RR zou gaan... die is zo mooi! Hij heeft alles - kracht, snelheid en stijl!" 

 

SCRAMBLER 900

Robuuste offroad houding, stoere veelzijdigheid en iconische stijl, met de mogelijkheden en prestaties voor allroad plezier.

Prijzen Vanaf 11.795,00 €

MY25 Scrambler 900 in Kingfisher Blue CGI

 

Welke adviezen of tips zou je andere rijders, zowel nieuwe als ervaren, willen geven?

Kies een motorfiets die je mooi vindt en die jou vertegenwoordigt, een motor waar je naar kijkt en denkt: "Mijn motor is zo cool!"

Als je net begint, ga dan niet over je grenzen heen. Motorrijden moet leuk zijn en als we net beginnen, rijden we vaak met mensen die meer ervaring hebben dan wij en willen we hun niveau evenaren, wat betekent dat we ons ongemakkelijk en onveilig voelen. Als je met meer ervaren mensen rijdt, vertel ze dan gewoon dat je het nog aan het leren bent en vraag om wat geduld. Het is beter dat zij wachten dan dat jij je ongemakkelijk voelt door te proberen bij te blijven.

Rijd altijd met beschermende kleding. Of het nu warm is of niet, goed beschermd rijden moet altijd een prioriteit zijn. Triumph heeft mooie spullen voor elk seizoen!" 

 

Heb je favoriete routes in Spanje?

"Als motorrijder is het een zegen om in Spanje te wonen, omdat we hier zoveel prachtige routes hebben met allerlei soorten landschappen. Het is dus gemakkelijk om vanuit elke plek in het land een route te improviseren en te eindigen met een onvergetelijke rit.

Hoewel ik uit Madrid kom en dol ben op onze bergachtige routes, ligt mijn hart in Baskenland. Mijn favoriete route daar is van Hondarribia naar Lekeitio (Hondarribia - Pasaia - Donosti - Zarautz - Getaria - Zumaia - Mutriku - Lekeitio).

 Het is een gemakkelijke route van ongeveer 3 uur, perfect om te ontspannen en te genieten." 

 

Triumph Motorcycle ridden by @soniaordas

 

Heb je droombestemmingen en zo ja, welke Triumph neem je dan mee?

"Mijn droom is om de wereld rond te rijden met mijn Scrambler!

Naast het feit dat de Scrambler de motor is waarmee ik me het meest identificeer, denk ik dat het de perfecte motor is voor deze klus. Hij is betrouwbaar, ik kan bagage meenemen in de zadeltassen, hij is supercomfortabel, hij is geweldig op de weg, maar ik weet dat hij de uitdaging op het circuit ook aankan."

 

Kun je gedenkwaardige ervaringen delen van je tijd op de weg?

"Een van de meest bijzondere momenten voor mij was rijden bij zonsopgang in de woestijn van Dubai. Ik hou van de 'magie' van de woestijn.

Ik kan niet beschrijven wat het is, maar ik vind het geweldig en het was ongelooflijk om door de duinen te kunnen rijden. Ik was daar met vrienden en ze zeiden: 'Sonia, morgen gaan we door de woestijn rijden, je kunt een Bonneville T120 met wegbanden lenen, denk je dat dat lukt?' En de volgende dag was ik daar om 4.00 uur 's ochtends met een Triumph Bonneville T120 op weg naar de Rub al-Jali woestijn om voor het eerst over de duinen te 'surfen'."

 

Wat is je favoriete eigenschap van de Triumph Motorcycle-gemeenschap?

"Het is een geweldige gemeenschap! Ik heb een aantal goede vrienden gemaakt in het "Triumph Universum" en ik hou van de echtheid en de geweldige energie eromheen. Ik denk dat het belangrijkste is dat het meer is dan alleen een merk, het is een levensstijl die ons samenbrengt en dat is geweldig." 

 

Wat vind je het leukste aan je werk bij Triumph Motorcycles in Spanje?

Wat ik het leukste vind aan werken bij Triumph is dat mijn hobby mijn werk is geworden. Ik werk hier al vier jaar samen met geweldige mensen en heb de spannende kans gehad om elke motorfiets van de afgelopen vier jaar uit te proberen!"

Op welke favoriete plaatsen ben je geweest en waar wil je de volgende keer naartoe?

"Het meest epische moment was de eerste keer op het circuit. Dat was op het legendarische circuit van Jerez, rijdend op een Triumph Street Triple 765 RS en met Sete Gibernau als mijn leraar! Ik geloof altijd dat de beste momenten nog moeten komen. In september ga ik naar Krakau (Polen), een plek waar ik nog nooit ben geweest, en ik ben er erg enthousiast over. Om het jaar af te sluiten ga ik op een 10-daagse reis om het zuiden van India te verkennen! Ik zal ongetwijfeld nieuwe favoriete momenten en bestemmingen blijven toevoegen, wat ik ook ga doen, ik heb alleen een goede motorfiets nodig om me te vergezellen."

Triumph Motorcycle ridden by @soniaordas

 

 

Vergeet niet om tijdens je eigen avonturen deel te nemen aan de levendige Triumph-community. Ga naar de social mediakanalen van Triumph en laat weten waar jij de volgende keer naartoe wilt reizen.

Sluit je aan bij Sonia en andere enthousiastelingen en vier de sensatie van de open weg, want elk verhaal dat wordt gedeeld, draagt bij aan ons verhaal over Triumph Motorcycles.

Laten we samen de avontuurlijke geest levend houden!

 

Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Triumph-nieuws rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.